1.086 kommentarer

‘Helle’ bragte mig videre

Projektet ’Helle’ er tænkt som et helle for de kursister, som har behov for en opgradering undervejs i uddannelses-forløbet på VUC.

Hussein Salem har fået mod på videreuddannelse efter 10 ugers introducerende undervisning i ’Helle’ regi.

- Jeg startede på VUC FYN Odense for at tage AVU, der svarer til 9. klasse. Det gik ikke så godt. Jeg følte mig udenfor og havde derfor meget fravær. Jeg blev tilbudt et 10 ugers introduktionsforløb for at kunne holde fast i min uddannelsesplan. Det var en stor fordel, at vi ikke var så mange kursister på holdet. Jeg fik meget mere opmærksomhed end tidligere – både fra lærere og kursister. Pludselig turde jeg sige noget i timerne, og det skærpede min motivation.

Hussein Salem ser optimistisk på fremtiden

Hussein Salem ser optimistisk på fremtiden

Ingeniør eller læge

- Vi havde introducerende undervisning i dansk, matematik, it og samfundsfag. Vi fik også mulighed for at tale med en vejleder om vores muligheder for at komme videre med uddannelse. Jeg lagde ikke skjul på, at jeg gerne vil på universitetet. Det er min store drøm at blive ingeniør eller læge. Min vejleder sagde, at så skulle jeg først tage en HF. Mit mål er nu at tage en Almen Voksen Uddannelse og derefter HF – begge dele på VUC.

Amerikanske billeder

- Jeg er meget optaget af at finde oplysninger på nettet. Mens jeg gik til introducerende undervisning fik jeg tid og ro til at gå i dybden med nogle emner, som interesserer mig. Min lærer opfordrede mig til at gå med til et foredrag her på skolen. Jacob Holdt fortalte om sine amerikanske billeder. Det var utroligt spændende. Og så måtte jeg jo hjem for at finde flere oplysninger om racediskrimination på nettet og skrive om emnet.

Åben og glad

- Nu er jeg kommet tilbage på et almindeligt AVU-hold. Det går meget bedre både fagligt og socialt. Jeg møder glad op til timerne og åbner mig mere for lærerne og mine kammerater.

Fakta

Projekt ’Helle’ er udviklet af VUC FYN & FYNs HF-kursus. Det gennemføres på alle VUC-afdelinger på Fyn og øerne

Udviklingen af projektet er finansieret af ”Hold Fast”-projektet i Region Syd og Region Midt, et EU-Socialfondsprojekt, mens undervisningen betales af VUC FYN.